2010. október 4., hétfő

Ki korpa közé keveredik...

"Ki korpa közé keveredik, azt hamar megeszik a disznók." tartja a mondás.Apám egy kedvenc bölcsessége amivel kiskoromban nyúzott.Mostanában ezen gondolkozom elég sokat.Vannak különböző emberek.A mi mércénk szerint van "jó" és van "rossz" ember.
A szüleink normális esetben jó,derék embert akarnak belőlünk nevelni.
Ám idővel jön a korpa is...bizony ám a korpa szerepe folyton csak nő..és nő.. és nő...Mígnem ha nem figyel oda az ember hamar elemészti.Ennek köszönhetően a disznók minket is felfalnak...Lehúznak minket az élet süllyesztőjében.
Én próbálok független maradni.Meghallgatom a szüleim véleményét(hiszen akár mennyire is sablonos duma.Ők már lassan fél évszázada gyűjtik az xp-t ezen a sártekén.)Szóval tapasztaltak.
De van egy olyan hülye szokásom,hogy szeretek gondolkozni.Több oldalról figyelem meg a dolgokat,és úgy cselekszem,hogy másnap reggel a tükörbe/mások szemébe tudjak nézni,és büszkén kihúzott háttal tudjak végig sétálni az utcán.
Szoktam hozni rossz döntéseket.(Mindenki szokott.)Ám azok a döntések a pillanat tört részei alatt zajlanak le úgy,hogy nincs időm átgondolni.Nem akarok magyarázkodni.
Szóval arra akartam kilyukadni,hogy lehet idegesítő szokás a dolgok elemzése és több pontból való megfigyelése.De ez segít járni a "jó" úton.Ám nem mindig az a jó út amit a feletteseid,szüleid vagy szeretteid mondanak.A lényeg,hogy gondolkozz néha, törődj bele a dolgokba, de ha kell szállj szembe velük!

1 megjegyzés:

  1. Ki korpa közé keveredik azt hamar megeszik a disznók?... Vagyis ha kilógsz a társadalomból akkor eltipornak. Számomra ezt jelenti a ez a mondat. Vagy lehet, hogy én járok tévútom? Ilyen értelemben elgondolkoztál már rajta?

    VálaszTörlés