2010. szeptember 20., hétfő

Az hátrány ha már a kátrány támaszt...minden madár márkát választ.

Sokan kérdezik,hogy miért dohányzom.Nos erre tulajdonképpen szerintem egyik dohányos sem tudja megadni a választ.A volt barátnőmmel kezdtem el dohányozni.Vagyis ő szívta már mikor összejöttünk, rám pedig átragadt ez a szokás.Tulajdonképpen a régi klasszikus dohányzás még tetszik is.Mint a fekete-fehér filmekben mikor a Lady-k rágyújtanak egy cigarettára és egyedül elszívják magunknak.De ez a mostani rohanó világban nem valósítható meg.Közterületen alig látok olyan helyet ahol ne lenne cigi csikk.(Legalábbis itt Miskolcon.)Cigarettákból szeretem a különlegesebbeket pl.: Djarum,Dunhill,Mentolos ízesítésűek.Sajnos ez a szokás is elkorcsosult.Mint például a teázás.Magyarországon annyit jelent teázni,hogy reggel megfőzöd a cukros löttyöt (aminek semmi köze a teához...) és flakonban elviszed melóba vagy iskolába...Annyira irigylem a Japánokat.Nem felejtették el a kultúrájukat.Náluk manapság is a férfiak főzik a teát és precízen kiemelt fontosságal végzik dolgukat. Na huh ez most így egy szuszra kijött :D

2 megjegyzés:

  1. A teázás Magyarországon sose volt elkorcsosulva mivel itt nincs is kultúrája. Nem azt jelenti a teázás szó h te egyedül vagy valakivel leülsz és órákon át beszélgettek. Nem oltani akarok csak szűk a látóköröd. Mielőtt leírsz valamit kétszer is gondold át és vizsgáld meg több szemszögből.

    VálaszTörlés
  2. igazad van..Magyarországon tényleg nincs kultúrája a teázásnak.Engem csak az idegesít,hogy akkor miért teának hívják?Semmi köze nincs a tea levelekhez...csak valami forralt citromleves cucc.

    VálaszTörlés